Hae tästä blogista

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Buxhost-sivut

Päivitetty 23.12.12
 

Aikaisemmin PTC-sivujen käyttäjä törmäsi ennemmin tai myöhemmin termiin "buxhost" tai "buxhosted" sivu. Kyse on yleisestä ohjelmapaketista jonka avulla kenen tahansa on helppoa ja nopeaa aloittaa PTC-sivun pitäminen. Valitettavasti ohjelmapaketin ostamiseen ei vaadita taloudellisia taitoja ja näppituntumalla sanottuna 90 % uusista buxhost-sivuista kaatuu muutaman kuukauden kuluessa. Kahden vuoden kuluessa keskustelu  sivujen eduista ja huonoista puolista on laantunut. Buxhost-sivu on helppo perustaa ja ylläpitää. Sen vuoksi ne ovat vähitellen yleistyneet ja ovat nykyisin kenties yleisin uusi sivutyyppi.

Sivut ovat kaikki samannäköisiä ja helppoja sekä selkeitä käyttää. Joukkoon mahtuu myös onnistuneita yrityksiä, joten käyttäjien mielipiteet tämän lajin sivuista vaihtelevat laidasta laitaan. Moni sanoo aidosti vihaavansa buxhost-sivuja kun taas monet pitävät niiden helppokäyttöisyydestä ja vakiintuneesta ulkoasusta.

Buxhost-sivun tyypillisiä piirteitä:

- kaikki käyttävät samaa ohjelmapakettia eli näyttävät ulospäin jokseenkin samalta

- buxhostin pitäminen on helppo aloittaa eikä vaadi aikaisempaa kokemusta enempää tietokoneista kuin sivun pitämisestä - talousasioista puhumattakaan

- sivun pitäjä maksaa ohjelmasta vuokraa Buxhost.com:ille, eli ei mielestäni ole sivun omistaja vaan vuokralainen

Muista nämä ennen kuin liityt buxhost-sivulle:

- sivua saattaa ylläpitää henkilö, jolla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta alasta

- suurin osa buxhost-sivuista kaatuu tai joutuu vaikeuksiin muutamassa kuukaudessa



Kuten sanottu, joukkoon mahtuu  myös asiallisia sivuja. Kannattaa taas kerran edetä järki kädessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti